Ziraat Odası Başkanları Akşehir'de toplandı (4 Nisan 2012)

Konya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu tarafından organize edilen toplantı Akşehir ilçesinde yapıldı.

Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Hepokur, Konya Merkez Selçuklu Ziraat Odası Başkanı ve Konya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Faruk Çöklü ile 27 ziraat odası başkanı katıldı. Toplantıda konuşan Faruk Çöklü, geçtiğimiz günlerde Konya'da gerçekleştirilen Tarım Fuarı'na dikkat çekerek, bu fuara büyük bir katılım olduğunu söyledi. Faruk Çöklü'nün konuşmasının ardından kürsüye gelen Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Hepokur da, katılımcılarla karşılıklı istişare yaparak 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü, çiftçilerin sorunları, arpa ve buğdayda don olayı, Tarım Kredilerinde sigorta keseneği gibi konuları masaya yatırdı.

Toplantı sonunda bir açıklama yapan Konya Merkez Selçuklu Ziraat Odası Başkanı ve Konya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Faruk Çöklü, Akşehir'de 2. İl Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bahar dönemine girdik. Çiftçimiz için bu dönem, tarlayla toprakla uğraştığı dönem. Havalar biraz kurak gidiyor, yağışımız az. Çiftçimiz bu konuda biraz tedirgin. Bazı bölgelerimizde don hadiseleri var. Hükümet noktasında dondan zarar gören çiftçilerimize ne yapılabilir, ne yapmamız gerekir konularında fikir alışverişinde bulunduk. Bununla ilgili bir rapor hazırlayıp, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na ve İl Müdürlüğümüze ileteceğiz. Çiftçimizin mağdur edilmemesi için, elimizden ne geliyorsa, çiftçilerimiz adına çalışmaya devam edeceğiz. Bu toplantılarımız, bundan sonra da başka bir ilçemizde devam edecek. Çiftçimizin refah düzeyinin yükselmesi için odalar olarak gayretli bir çalışma içerisindeyiz" diye konuştu

Kaynak : www.haberler.com

Tanıtım

Oda Kaydı

Oda kaydı için çiftçilik faaliyetinde bulunulması şarttır.

Bu şartlar;

1- Tarla Ziraatı (Çayır ve Mera dahil)
2- Bahçe Ziraatı (Meyvecilik, bağcılık, sebzecilik, çaycılık, gülcülük, çiçekçilik)
3- Çeşitli fidan ve ağaç yetiştiriciliği
4- Hayvancılık (büyük veya küçük baş hayvanlar,kümes hayvanları, kürk hayvanları, arıcılık, ipek böcekçiliği ve kozacılık)
5- Mahsullerin yetiştiricileri tarafından işlenip değerlendirilmesi şartıyla ziraat sanatları (süt ve mamülleri, et ve mamülleri, şarapçılık, sirkecilik, meyve ve sebze yarı ve tam mamülleri ve nebati yağcılığı)

Not: Kayıt için bu faaliyetlerden herhangi birinin olması ve bu faaliyetin Selçuklu ilçesinde olması gereklidir.

KONYA